Gelmediler mi bu güzeller hala :) Gözüm yollarda kaldı. Hatay'da bir gözlemde denk geldim de Mersin'de göremedim henüz. Yollayın bu taraflara
Bugün 19.02.2017 Moğan çevresinde gezinirken Kızkuşlarının tarlalarla yemlendiğini gözlemledim. Biraz erken geldiklerini düşünüyorum
Türün görüldüğü iller kuşbank kayıtlarına göre yeniden düzenlenmiştir.Görüldüğünü bildiğiniz haritada işaretli olmayan illeri belirtebilirsiniz.
Türün Biyolojisine Predatörleri(avcıları) bilgisi ,EUROPEAN UNION MANAGEMENT PLAN 2009-2011_LAPWING-Vanellus vanellus Raporu kaynak alınarak eklenmiştir.
bugün samandağında gördük:)
Kıbrıs ta da görülen bir türKalkanlı Göleti Güzelyurtta 4 -5 adetHaspolat arıtma tesislerinde son günlerde 30 - 40 adet
Geçen gün Bismil Çöltepe de 10 tane Kızkuşu gördüm çok uzak ve tenha bir göl kenarında.Çok uzak ve kalitesiz bir kaç kare çektim.Haritada Diyarbakır ı görmeyince,not düşeyim dedim...
vangölünün sahillerin de devam lı görülebilirselamlar
Kızkuşu için Yerel Adlar;Kızkuşu - Vanellus vanellus Kız Güzeli Patnos AĞRIKızkuşu - Vanellus vanellus Tartbiz Subaşı Köyü HATAYKaynak: kuştr
İki hafta önce Küçük Çekmece gölünde martılarla birlikte yerde yemlenirken onlarca kızkuşu gördüm. Daha sonra üçerli-beşerli küçük gruplar halinde üzerimden geçtiler, birkaç uçar fotoğrafı alabildim.